Kijk, mijn leven tot nu in niet al te veel woorden

Ik werd in Halle op de wereld gezet, en ik was nog te klein om een mening te hebben toen mijn ouders beslisten dat ze naar Harelbeke zouden verhuizen. Het heeft zestien jaar van vruchteloos protesteren gekost eer ik eindelijk naar Gent kon vluchten. Lucht! Vrijheid! Trams! Ik ga hier nooit meer weg. Nooit. Never!

Ik had een lief, zowaar, maar nu niet meer. Dat is wennen, maar dat lukt ook. Ik hang best graag alleen in mijn zetel of ik loop in mijn keuken te zingen. Over mijn kookstuipen daar schrijf ik een hoop onzin bijeen op de zeer toepasselijk genoemde blog kookstuipen9050.blogspot.be.

Jaren heb ik naar Brussel gependeld wegens ambtenaar bij de Vlaamse overheid. Tot ik op een goede dag eens meedeed aan een examen bij de Stad Gent en tot mijn – en na het lezen van deze blog vast ook uw – verbazing werd aangeworven. Ik ben graag ambtenaar. Misschien net niet zo graag als boekenlezer of keukenpiet, maar liever dan taxichauffeur of tandartsassistent. Of kinderverzorgster. Of kapitein lange omvaart. Om maar iets te zeggen.

Kindjes heb ik niet, dus wie hier vertederende anecdotes over kindergeluk/kinderverdriet komt zoeken is er vrees ik een beetje aan voor de moeite. Niet dat ik niet graag kindjes zie hé, daar niet van. Zo heb ik schatten van metekinders (twee stuks, aub) en heb ik ook hun broertje/zusje opgegeten. Mijn buren hebben geweldige koters die ik af en toe eens mag doodknuffelen. Allemaal goed en wijs en zo. Maar helaas hebben kinderen geen off-knop, en ik ben al blij als ik het einde van de dag haal met alleen maar mijn eigen fratsen in mijn hoofd.

En verder is’t zo’n beetje zoals overal zeker?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s