Monster

Dit is hoe de dagen lopen. Ik ga naar het werk, hou min of meer stand, kom thuis, zak in elkaar. Rugpijn van in mijn zetel te hangen. De properste keuken die ik ooit heb gehad, want er wordt niet meer gekookt. Leegte. Stilte.

Van zodra het kan kruip in in mijn bed. Slapen is vergeten. Slapen is niet bestaan. Ik kom zo goed als niet meer buiten, heb nog liever honger dan dat ik me naar de winkel sleep. Alles is leegte. Niemand belt aan, niemand spreekt af, niemand. Ik heb me wel vaker alleen gevoeld, maar dit is bizar. En ik kan het nog steeds niet erg vinden.

Het is wat je verdient, trut. Waarom zouden ze ook, al die zogenaamde vrienden die al lang hebben geroken hoe niets je bent. Een paar dagen geleden was er een dansfeestje in de buurt waar ik eigenlijk wel zin inhad. Maar ik zag mezelf daar al compleet belachelijk zijn, wanhopig proberend om de leegte te verdrijven. Met een paar glazen op misschien nog wel trachtend dit walgelijke lichaam te bewegen. Ik werd spuugmisselijk van dat beeld. Bleef thuis. Sliep.

Slapen om niet na te denken. Het is zelf niet eens zo dat ik erover wil klagen. Het is gewoon wat het is. 47, en alleen. Voorbij het punt waarop het me eigenlijk veel kan schelen.

Ik wen stilaan aan de stille dagen. Verwacht niets. Geen berichten, geen boodschappen, geen uitnodigingen. Uren aan elkaar rijgen tot de wekker gaat, me door de dag hijsen, instorten, slapen, opnieuw beginnen. Ik begin het af en toe zelfs geestig te vinden.

Mijn monster en ik, goede vrienden op de sofa. Ik sla mijn armen om zijn nek in de hoop hem te sussen. Ik geef hem onbeperkt gelijk. Hij is mijn trouwste kameraad. Hij is de enige die me nooit in de steek zal laten. Ik haat hem, maar ik zie hem graag. Het is wat het is.

This entry was posted in Zwartgallig gezaag and tagged , . Bookmark the permalink.

1 Response to Monster

  1. nobutterfly says:

    Nee, meiske, nee… het hangt blijkbaar in de lucht, ik heb hem stil gekregen, maar weet dat het ook niet blijft duren, ze doen ook maar wat, die mensen die met twee zijn of denken te zijn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s