Dingen die ik mij afvraag als ik in een kleerwinkel loop.

Moogt ge op mijn leeftijd en met mijn lijf nog een net te korte jurk dragen? Zou dat gaan, zo’n lange jas, met mijn 1m64 en mijn breed uitgevallen bovenschap? Heb ik nu eigenlijk een appellijf of een zandloperlijf of nog iets anders? Ronde nekken en v-nekken en sweetheart-nekken enal, hoe moet een mens daar in godsnaam uit kiezen? Sta ik nu wel of niet goed met zwart? En met rood? En met schijtgrijs en vuilroze?

Zou ik niet beter ophouden met te doen alsof ik drie keer zeven ben en mij bij de feiten neerleggen? Zou ik dat haar niet beter afknippen en stoppen met doen alsof het nog altijd bruin is? Zou ik niet beter vanaf nu elke maand eens naar de schoonheidspecialiste lopen om mijn vel te kuisen en nieuwe nagels te laten kleven?

Zou het niet eens stilaan tijd worden voor schoenen met bijhorende sjakosjen? En een echte kleerkast? En meer deftige pumps dan espadrilles? Om geld uit te geven aan degelijke basics? Om ringen en armbanden te passen?

Moet ik nu toch niet eens dringend bij zo’n stijlgoeroe langs die mij feilloos weet te zeggen of ik nu van de lente of van de winter ben zodat ik voor de rest van mijn dagen Trinnysusannahgewijs de juiste kleuren draag? Kunt ge dat eigenlijk nog leren op mijn leeftijd of is het allang hopeloos?

‘t Is duidelijk: ik liep weer eens langer dan vijf minuten in een kleerwinkel. In een verkeerde bui en met een voos gezicht.

Advertisements
This entry was posted in Tleven and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Dingen die ik mij afvraag als ik in een kleerwinkel loop.

  1. nobutterfly says:

    Zo herkenbaar! Ik twijfel ook altijd over mijn figuur en wat dat dan wil zeggen voor v-halsen en rolkragen. Mag ik niet gewoon een jeans aan? Maar mijn pumps ruil ik liever niet meer

  2. Ook voor een stuk herkenbaar hier! Zo’n kleur- en stijlanalyse is wel aan te raden, maar je moet de juiste mensen weten te vinden… Zo ben ik jaaaaaren geleden als ‘zomertype’ vastgesteld geweest (blauwe, grijze, roze tinten), maar onlangs vertelde een andere styliste me dat ik o-ver-dui-de-lijk herfsttype ben (oranje, bruin, groen, …). Help!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s