Eindhoven, we love you!

Of iemand een tip had voor een weekendje weg. Niet te ver, en er moest iets met bier te doen zijn. Een brouwerijbezoek of zo, of een goede biershop, of een goede brewpub. Ik vond dat het lief dat verdiend had, wegens hij is het beste lief ter wereld. Ik had dat nog niet getypt of de voorzitter van de Gentse Biervereniging zei: niet twijfelen, Eindhoven!. Wij – en Meneer J in het bijzonder – zijn hem eeuwig dankbaar voor de suggestie.

Het scheelt natuurlijk dat we het zachtste en zonnigste oktoberweekend ever hadden uitgekozen. En dat ik een batje had gedaan bij Pullman waarbij de kamer fris en ruim was en het ontbijt geweldig uitgebreid. Maar zelfs los daarvan is Eindhoven echt een superbestemming. Voor de shoppers, ongetwijfeld. Maar ook voor de eters en de feesters en de liefhebbers van vreselijk vriendelijke mensen. Onwaarschijnlijk hoe lief en behulpzaam en sympathiek ze daar waren.

“El J” werd al snel goede vrienden met de serveerster van de brewpub Van Moll. Voor wie graag eens iets anders drinkt is het een enorme aanrader. Dat Nederlanders niets van bier kennen is nu wel officieel achterhaald. Naast de selectie Nederlands werd het lief ook behoorlijk vrolijk van de Esten, Amerikanen, Denen en Schotten op de lijst.

IMG_3415

Wijs café, goede sfeer, prima bediening. Toppie!

Het werd dus een latertje, maar we hebben ‘s anderendaags toch een lange wandeling gemaakt.

Eerst naar het Phillipsmuseum voor een portie nostalgie.

IMG_3438 IMG_3445 IMG_3447

Daarna naar de boekenwinkel waar ik mijn lijstje voor alle volgende kerstdagen van mijn leven bij elkaar heb gesprokkeld.

IMG_3448 IMG_3457

Langs de spoorlijn naar Strijp S, dok voor gevorderden in de oude Phillipsgebouwen. Miljaarde maat, dat is daar behoorlijk indrukwekkend. Net als de Denen hebben ze daar toch een heel bijzonder gevoel voor grootse mooie dingen. Ik was er compleet weg van.

IMG_3481 IMG_3484 IMG_3489 IMG_3494 IMG_3513 IMG_3517 IMG_3520 IMG_3545 IMG_3551

Later op de avond belandden we in de Eindhoofse equivalent van de Overpoortstraat en daar wou ik liefst niet blijven hangen en omdat ik eigenlijk al behoorlijk moe was vertrok het lief op zijn eentje. Met -euhm – gevolgen. Maar bon, bonuspunten voor Meneer J die deed alsof hij helemaal geen kater had en alsof een overvol museum vol moderne kunst er best nog wel bij kon. Zalig gebouw overigens, dat Van Abbemuseum.

IMG_3564 IMG_3567 IMG_3568 IMG_3572 IMG_3577 IMG_3579 IMG_3586 IMG_3590 IMG_3592 IMG_3593 IMG_3602 IMG_3608

Nog eens bezoeken? Zijt maar zeker. Vooral omdat Meneer J deze morgen te horen kreeg dat er binnenkort een nieuwe biertent opent die 500+ bieren op de kaart gaat zetten.

Next stop: Birmingham. Ze gaan daar hun best moeten doen.

This entry was posted in Reizen and tagged , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Eindhoven, we love you!

  1. jan says:

    Zo mooi ..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s