All this crap and more

Serieus, het ging goed. De dagen liepen vol regelmaat, het hoofd wou mee, ik had het onder controle. Uitgerust, fris en monter. Hard werken, en er lol aan beleven. Opruimen, inpakken, organiseren. Zo goed bezig dat ik was.

Een mens vraagt zich af wat er verkeerd liep. Gisteren uitgeteld thuisgekomen na een dag vol ergernis. Over de dingen die ik niet gezegd heb, had moeten zeggen maar niet durfde, had willen zeggen maar niet kon. Over de angst voor veelzeggende blikken en teleurgestelde opmerkingen. Over hoe die brok zelfvertrouwen van amper een week geleden daar ter plekke afbrokkelde. Over hoe je het voor je ogen fout ziet lopen maar niet bij machte bent om er iets aan te veranderen en je het dus maar de rest van de dag moet uitzweten.

Om thuis te komen als een ineengezakte hoop blubber en na het eten in bed te kruipen om op te houden met nadenken. En er drie uur later weer uit te rollen en dan tot halfvier klaarwakker in de zetel de rampen die je weer eens over jezelf hebt afgeroepen als een mantra te herhalen. Tot je beseft dat het grote beest zijn slag weer eens heeft thuisgehaald.

Ergens prop je nog een uur of drie slaap bij elkaar, slaap gevuld met nachtmerries van uit elkaar gescheurde mensen in propvolle theaterzalen waar je niet meer uit weg geraakt. Om dan aan de dag te beginnen en ingehaald te worden door alles wat je gisteren verkeerd deed.

Fijn.

Advertisements
This entry was posted in Zwartgallig gezaag and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to All this crap and more

  1. bentenge says:

    Pffff. Het was precies geen pretje. Nu ja… het heet dan ook werken.

  2. Sommige dagen en weken lopen helemaal niet zoals je wil.
    Maar vergeet niet; na regen komt zonneschijn!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s