Housesitters zijn goed voor uw interieur

Er komen deze zomer dus wildvreemde mensen in mijn huis wonen en dan kijkt een mens eens goed rond en denkt: euhm, ja, misschien wordt het toch eens tijd om voor het raam van de badkamer iets anders te hangen dan een stuk papieren tafellaken? En misschien kan de slaapkamer die ooit wit was eens een verse laag gebruiken?

We schoten hier dus in dubbelgedraaide klusmodus en heel eerlijk: ben wel een beetje fier op wat wij – twee klusklunzen samen – gedaan gekregen hebben.

De slaapkamer werd samen met de mama opnieuw geverfd en de spiegel (de oude voordeur van mijn vorige adres) is eindelijk van de grond geraakt. Nee gij, dat zijn niet AL onze kleren. Meneer J stockeert zijn -tigduizend T-shirts bij hem thuis en op zolder hangt ook nog een goeie meter kleren die ik nog wil uitsorteren eer ze naar beneden komen.

IMG_1118

De apotheose was het ophangen van gordijnen. Voor het eerst in bijna 10 jaar hangt er niet gewoon een doek met duimspijkers punaises tegen de muur, maar zijn er effectief over- en ondergordijnen. Whohoooooo, ik word stilaan een normale mens!

IMG_1188

Ook gedaan: tuinmeubels geknutseld. Twee jaar geleden in een vlaag van verstandsverbijstering zo’n spotgoedkope biertafel met bankjes gekocht. Na een paar maand rammelde dat ding aan alle kanten en na deze winter was het hout gewoon volledig naar de wip.

Tip 1: koop dat niet of betaal meer voor een deftig exemplaar

Tip 2: als ge toch denkt dat ge het beter weet, bedenk dan dat ge met een deftige schoefboormachine, twee verse planken en een pot beits gewoon van recup kunt doen. Helemaal alleen gepresteerd, en ‘t zit goed en ‘t staat proper: de tuintafel

IMG_1187Ik heb wel maar één bankje gemaakt omdat ik dacht dat het steviger zou zijn met een extra steun in het midden. Missie geslaagd.

De badkamer dan. Daar had de vloer een laag primer gekregen en daar was het zo’n beetje bij gebleven. Voor het raam hing al jaren papier, terwijl de rolgordijn al zes jaar in een hoekje van de badkamer stond te wachten op betere tijden. En er was ook iets met een stuk kabel dat lag waar het niet moest liggen. Dat hebben we nu opgelost:

IMG_1181

Ik moet nog wat lakkers wegpellen en aan de plafond moeten nog moluren bevestigd worden, maar daarvoor zal iemand mij eens moeten leren in verstek verzagen. Iemand?

Ondertussen staat er natuurlijk wel al wat gerief op de badrand enal, maar toch: ik heb echt iets met “leeg”.

IMG_1182

Staan nog op het lijstje: nog een beetje foefelarij in de gang, de zolder nog eens opruimen en dan van grote kuis doen. Housesitters, die doen wonderen voor uw motivatie.

Advertisements
This entry was posted in Wonen and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Housesitters zijn goed voor uw interieur

  1. Super! Ziet er een gezellig huisje uit! Veel plezier met verder klussen, ‘t zit ‘m vaak maar in de kleine details!

  2. Affodil says:

    Dat van die housesitters: dat moet ik “die van ons” ook eens aanpraten. Wie weet wat er dan bij ons allemaal ineens afgeraakt. 😉
    Dat van die voordeur: schitterend idee!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s