Dingen die een mens gelukkig maken – Deel VII

Zeggen zowel de professionele mens als de tante zo’n beetje hetzelfde. Uzelf zo de grond inboren, dat is niet goed. ‘t Is niet dat ik het niet weet, maar naar het schijnt staat het me niet en moet ik dringend een krik vinden. Of zoals de professionele mens treffend illustreerde: wie zo hard op zijn eigen kop klopt en langs de onderkant geen tegenwicht biedt gaat genadeloos ten onder.

Bij wijze van tegenwicht dus een nieuw lijstje van dingen die een mens gelukkig maken.

  • Een babbel van een uurtje met de Canadezen. Serieuze high!
  • Op een uur of drie tijd de perfecte housesitters vinden. Deze zomer mag ik dus ongegeneerd foto’s van de reis posten, er is toch iemand in huis die de boel in de gaten houdt. Ik heb de sitters op aanraden van de surfers gevonden via Mindmyhouse.com. Van de voorniet. Weet waar ge aan begint als ge niet graag mensen teleurstelt: ze reageren echt massaal en voor ge het weet hebt ge dus 40 kandidaten.
  • Een spurtje trekken voor de bus en de chauffeur teken zien doet dat ge ook rustig moogt stappen want dat ze wel op u gaat wachten. Sweet! Merci chauffeur.
  • Doen alsof ge “echt eten” eet: aardappels, boontjes en van die veggieburgers die eigenlijk meer naar vlees smaken dan de burgers van McDonalds. Met ketchup, of course.
  • Uitslapen tot halfnegen en nog op tijd op uw werk zijn omdat ge er zelfs achteruit stappend minder dan vijf minuten over doet. Inclusief de weg uitleggen aan een verdwaalde madam. Dat zijn de ochtenden waarop ge weet dat ge nooit, nooit meer naar Brussel pendelt.
  • De weg uitleggen aan een verdwaalde madam
  • Brainstormen over een eetbaar beeld, wegens ge had in uw stamcafé weer een te grote mond.
  • Uw stamcafé, en uw favoriet struisvogelei

En dit:

IMG_1141

Vlak om de hoek en jawel, met het lawaai van de snelweg op de achtergrond, maar toch: lang leve de Gentbrugse Meersen. En mijn wandelgezelschap, of course.

Advertisements
This entry was posted in #geluk, In 9050 and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s