Slagveld

Het is zo’n cliché, maar helaas lijkt het opeens overal toe te slaan. Relaties die op de klippen lopen, onheil en ellende. Middlife is geen pretje. En al hadden we toen, zoveel jaar geleden, allemaal gezworen dat het anders zou worden, dat wij daar niet aan mee zouden doen, dat we onze dromen zouden waarmaken en dat we nooit, nooit, nooit bij de liga van de burgermensen zouden horen….

En zie ons hier nu zitten, met levens aan scherven, gaan lopen met veel te jonge vrouwen, in stukken gescheiden kinderen, jobs waar we niet vrolijker van worden. Maar wel een netjes afgesopte wagen op de oprit, en een all-in vakantie op één of ander Turks strand, een nieuw salon met bijpassende buffetkast van bij Gaverzicht.

Walk-in closets en afzonderlijke badkamers voor de kinders. Tienduizend paar dure laarzen en een kapster die we met de voornaam aanspreken. Voetbalmatchen van een kwartier gevolgd door urenlang kantinezitten en Duvelzuipen.

En hoe harder we ervan wegrennen, hoe sneller het ons inhaalt. Leed en miserie, gebroken harten, overgewicht en loszittende tanden. Kankerdoden, wantrouwen, diepgewortelde haat voor de mens aan de andere kant van het bed. Teveel zondagen en famille, een motorhelm op een kalende kop, een drankprobleem.

Vel dat hangt en haar dat grijst. Kinderen die de aap uithangen. Verkeersongelukken. Nieuw samengestelde gezinnen die nog ellender zijn dan de zooi die je achterliet. Oude liefdes waar je je mateloos voor schaamt. Zich eindeloos voortslepende vriendschappen en de moed niet vinden om ze te wurgen. Onmacht, woede, blauwe plekken. Maagzweren, toogzweren, ingegroeide teennagels…

Zijn er eigenlijk mensen die door het leven stappen zonder langs alle kanten aan flarden gereten te worden?

ps: deze post is het beste bewijs dat ik beter mijn mond hou op dagen als deze.

Advertisements
This entry was posted in Zwartgallig gezaag and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s