One Billion Rising Gent Flashmob

Ik kreeg zonet een uitnodiging in mijn mailbox voor een flashmob in het Shoppingcenter aan de Zuid. Iets over dansen tegen het geweld dat vrouwen werd aangedaan. Omdat er in de wereld zo ongeveer een miljard rondlopen die ooit werden geslagen of verkracht. En normaal gezien ben ik één en al voor sensibilisering, maar dit keer zit het me niet lekker. Echt niet.
Ik vraag me af of er bij dat miljard één vrouw zit die de behoefte voelt om door het nieuwste blauwe oog op youtube te kijken om de bijhorende danspasjes in te oefenen. Voor diegenen die nog nooit een toek op hun gezicht hebben gekregen (vrouwen en mannen, wreedheid is geen voorrecht van één geslacht) van iemand die ze meenden te vertrouwen: het doet geen deugd. Het laat geen spaander van je heel. Al zeker niet van je gevoel voor ritmiek. En met de tijd raakt het wel ondergesneeuwd, maar er is maar één dansje nodig om het allemaal onverdund weer op te roepen.

Ik zou me daar zoals een aantal specialisten ter zake eens in kunnen verdiepen. Over waarom en met wie. En over hoe het de schuld is van seksistische venten (alles is de schuld van seksistische venten, ja). Of net niet. Eigenlijk kan het me op dit moment niet zo heel erg schelen. In plaats van zin in een vrolijk dansje heb ik op dit moment meer zin in een verscheurende horde van wilde amazones die elke ridder (of ridderes, mij niet gelaten) met losse handjes onverbiddelijk de afgrond in jaagt.

Het zal wel allemaal goed bedoeld zijn, en ik moet het zo persoonlijk niet nemen (doe ik wel), maar ze kunnen hun dansje in hun gat steken. Ik vind het vernederend, en pijnlijk, en belachelijk. En het maakt de dingen vandaag alleen maar erger.
Advertisements
This entry was posted in Zwartgallig gezaag. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s