Vervloekt weze de mensen die bushokjes ontwerpen

Zonder zever. Hier op de Korenmarkt hebben ze zeer schone tramhaltes ingericht. Stijlvol, helder, passend in het straatbeeld. Dat je eronder verzuipt als het regent en weggeblazen wordt als het waait zal een bijkomstigheid zijn waar ze op de designafdeling ongetwijfeld weer eens niet echt over nagedacht hebben. Of net wel. Ik heb visioenen van een vergadering waarop een paar zatte ingenieurs zitten te brainstormen.

  • Laat ons dat dak vier meter hoog maken zodat de regen en de sneeuw meer dan plaats genoeg hebben om naar binnen te slaan
  • Nog beter: zijwandjes hebben we niet meer vandoen, zodat iedereen knus op elkaar gepakt langs één kant gaat staan om te vermijden dat ze vastgevroren raken als de wind uit de andere richting komt. Of  we geven gratis tickets aan grote mensen zodat de kleintjes er naast kunnen staan om de ergste schade te beperken
  • En terwijl we bezig zijn: waarom zetten we geen ongelooflijk mooie bankjes en verhinderen we mensen daarna om er op te zitten omdat ze doornat zijn van de regen die langs de achterwand naar beneden komt.

Haha! Wat een goed idee.
Diezelfde kliek vond dat zo geestig dat ze de oefening ook aan het station hebben herhaald. Het grootste transitstation van Vlaanderen, weet u wel. meer dan 55.000 reizigers per dag, waarvan een aanzienlijk deel met de bus aankomt of vertrekt. Daar moeten ze ook leute gehad hebben:

  • We zetten daar een hele mooie grote luifel boven, boven al die perrons
  • En als ze dan zagen over de wind die daar onderdoor blaast, dan recupereren we toch gewoon de oude scharminkels van buskoten die wel water- en winddicht zijn, maar die volzet zijn als iemand met een dik gat, een rugzak en een boodschappentrolley er in gaat schuilen. Retro, dat is in tegenwoordig.
  • En om helemaal te bewijzen dat we goed bezig zijn: als het sneeuwt, dan sturen we iemand met een veegborstel want de hele boel is natuurlijk ondergesneeuwd. Perron en al.

Serieus, mannekes….

Advertisements
This entry was posted in Gent and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s